De Meije

De weersverwachting voor zondag 13 oktober was: regen, net zo veel regen als normaal in de gehele maand oktober. Met deze kennis gingen we op reis, op reis naar Meije, Bodegraven, waar wij gehoor gingen geven aan de uitnodiging van pastor Huub Spaan om weer eens bij hem te komen zingen. De weg was nat, en dankzij de nodige verwarring (vertrouw nooit een navigatiesysteem) lang. Maar wij komen liever enthousiast te laat dan chagrijnig op tijd.

Na deze vochtige reis kwamen we aan bij een pittoresk kerkje in Meije waar we warm en opdrogend werden onthaald met cake, koffie en thee.
Om ruimte te maken voor het negental dat het koor vertegenwoordigde werd er op het altaar het een en ander verbouwd zodat de pianist en percussionist er ook bij konden.
Een viering volgde, een viering over dankbaarheid. Een vreugdevolle viering, waarvoor wij zeker dankbaar mogen zijn dat we daar aanwezig waren.
Na het spetterende einde van de viering, wat iets vlotter ging door de enthousiasme van de drummer, konden we nog even blijven hangen en met de mensen praten onder het genot van een kopje koffie of thee en een koekje.
Dan komt daar dan toch het moment van vertrek. Je keert dan terug naar huis, al zou je ergens nog wel willen blijven. Maar als je dan eenmaal op reis terug bent en de honger slaat toe is de McDonald’s toch een fijne, gezellige plek om met zijn allen de honger te stillen.
Na lekker gegeten te hebben werd de terug reis vervolgd. In de regen namen we dankbaar afscheid van elkaar.
Dank aan iedereen voor de gezellige dag!

Deel in het plezier