“Praise met open armen ontvangen op JKF Poeldijk”

Na enige weken voorbereiding op het gebied van geschikte nummers kiezen en uiteraard ook heel goed instuderen was het op 9 november 2014 eindelijk zo ver: de tweede keer dat wij als R.K. Jongerenkoor Praise meededen aan het Jongerenkorenfestival in Poeldijk. Om kwart over elf verzamelde een deel van de groep bij onze vertrouwde Doortocht om samen richting Poeldijk te vertrekken.

Een stuk vroeger dan vorig jaar, maar omdat wij het eerste koor waren dat moest optreden hadden wij ook een soundcheck. Een heel mooi voordeel hiervan: we hadden extra tijd om in te zingen. Om twaalf uur was het tweede deel van het koor ook aanwezig in Poeldijk, waar wij met open armen werden ontvangen. Het andere deel van Praise hielp diezelfde ochtend nog bij een viering. Na al onze spullen te hebben weggezet, nam iedereen gauw nog even de lastige teksten door en begonnen de zenuwen toch al een beetje op te komen.

Na ongeveer een kwartier werden we geroepen om te beginnen met de soundcheck. Wij begonnen al heel enthousiast te zingen, wat nog vrij lastig was aangezien de dirigente en het merendeel van het combo nog onderweg was, en pas na een kleine tien minuten zingen aankwam. Na de soundcheck namen we een korte pauze om te eten, om direct daarna ook nog even gebruik te maken van de laatste paar minuten van onze inzingtijd in de inzingruimte. Toen was het tijd voor de opening van het festival en direct daarna ons eigen optreden. Na eerst iets over onszelf en de nummers verteld en beantwoord te hebben was het echt tijd om te beginnen.

Ons eerste nummer, ‘Liverpool Street Station’, was een voor ons nog redelijk nieuwe en lastige inzinger, waardoor we allemaal nog een klein beetje de zenuwen hadden. Daarna kwam onze keuze voor het verplichte werk, ‘God Wordt Mens In Een Kind’. Ook dit was een redelijk nieuw lied voor ons en wellicht nog een grotere bron van nervositeit. Hierna kregen wij echt honderd procent de kans om te laten zien wie wij als Praise zijn. Eerst met het nummer ‘Awesome God’, een nummer wat het laatste jaar extreem populair is geweest bij ons en speciaal voor dit festival kleine aanpassingen heeft gekregen. Uiteindelijk sloten we af met ‘Het Schip’, een nummer wat al heel lang meedraait in ons repertoire en altijd erg populair is geweest. Dit nummer heeft voor dit festival een gigantische makeover gekregen, om het nog meer eigen te maken.

Na onze uitvoering hebben we twee uur mogen genieten van de zes andere koren, waarna het wachten begon op de uitslag. Tijdens het wachten mochten we eerst gezamenlijk genieten van het Nationaal Jongerenkoor en kregen we vervolgens nog even een pauze om wat te drinken en bij te praten. Uiteindelijk was het tijd voor de prijsuitreiking waar Corbulo in de prijzen viel, wij willen dan ook Corbulo feliciteren met de prijzen. Zelf zijn we niet in de prijzen gevallen, maar het was een erg gezellige dag dus dat maakte ons verder niet uit. Toen was het tijd om terug te keren naar Zoetermeer, waar we de dag nog hebben afgesloten door met zijn allen te gaan eten bij de Griek in de Dorpsstraat.

 

Deel in het plezier