Kom gaan wij allen nu naar God

~ Misa Kalibobo Neerlandica

“Het Genesarethkoor gaat de Kalibobomis doen, of wij ze willen helpen met swingen is de vraag.”

Afgelopen jaar kwam deze vraag onze kant op. We wisten niet wat we konden verwachten, maar tegen een leuke samenwerking zegt Praise natuurlijk geen nee.

De Misa Kalibobo Neerlandica is geschreven en gecomponeerd door pater Koos Smits, toen hij in Papoea Nieuw Guinea werkzaam was. Hier kwam hij er achter dat het Evangelie in wezen simpel is. Zo ook de mis. Het draait om de ziel, het geloof in Jezus, het prijzen van God. De mis is dan ook niet complex. (vraag dat maar na aan de pianist)

Na maanden overleg stond de datum vast. Op 27 oktober gaat het Genesarethkoor met medewerking van Praise de mis vieren en pater Smits gaat voor.

Op 6 september heeft Praise voor het eerst de mis voor de neus. Het lijkt zo simpel, maar vooral voor de alten zitten er de nodige instinkers in. De vakantie van de pianist en het WESP-lustrum volgden, maar Praise repeteerde stug door. Tezamen met het Genesarethkoor en met volledig Praisecombo werd tweemaal gerepeteerd. En toen was het zover.

Zondagochtend 27 oktober 2019, 10.30u, het Genesarethkoor, Pater Smits, Praise en de Misa Kalibobo Neerlandica komen samen in de Genesarethkerk, voor wat bleek, de laatste viering van het Genesarethkoor. We werden er even stil van dat Praise een bijdrage mocht leveren aan deze bijzondere viering. Het was een swingend geheel. De mis verliep bijna vlekkeloos, maar werd vooral met bezieling uitgevoerd door alle betrokkenen.

Aan het Genesarethkoor en Pater Koos Smits ook vanaf deze plek: Bedankt!

Deel in het plezier