Praise viert St. Patrick’s Day

Enkele weken was er met gezwinde spoed aan gewerkt. Een aantal liedjes om te zingen met St. Patrick’s Day moesten vlot ingestudeerd worden. Nu hoor ik je denken, St. Patrick’s Day? Sinds wanneer doen jullie dat? Ik kan je zeggen, Praise doet van alles.

Nu voor het eerst ook St. Patrick’s Day, twee dagen voor de daadwerkelijke St. Patrick’s Day. Er waren enkele nummers uitgezocht om te zingen. Nummers als ‘Far over the Misty Mountains Cold’, ‘Scarborough Fair’, ‘The Drunken Sailor’ en ‘The Lord of Dance’.

Ver over de geasfalteerde wegen droog, onder de wolken grijs en in de auto’s fijn gingen wij op reis. Zwaar beladen reisden we af naar het noordoosten. Daar, aan de andere kant van de uitgestrekte weilanden, ligt een plaats genaamd Alphen aan den Rijn. Pianist, drummer, dirigent en zangers arriveerden bij een daadwerkelijk, gehete hof. Winkelcentrum de Ridderhof ontleende onderdak aan ons publiek en onze muzikale kompanij. Wij allen gekleed in ons Iers groene Praise polo.

Op een klein podium bouwden wij op. De bodhrán werd geacclimatiseerd, de piano neergezet en versterkt en de gitaar gestemd. Toen was men klaar, klaar voor het eerste St. Pat’s optreden van Praise. We gingen van start met het dwergen nummer ‘Far Over The Misty Mountains Cold’ en daarna door met alle nummers die we hadden. Er was zelfs een dans nummer, ‘The Swallow Tail Jig’, hier werden ook mensen uit het ietwat schaarse publiek uitgenodigd om mee te dansen. We probeerden een echte Iers gevoel te creëren in de Ridderhof.

Na een korte pauze traden we nog een keer met de zelfde nummers op, voor alle mensen die iets later hun boodschappen deden. Maar na dat, na het tweede optreden, dat eerder voorbij was dan gedacht, moesten wij toch terug naar huis. Terug naar Zoetermeer, onze heem. De reis ging voorspoedig en na uitgeladen te hebben was de dag voorbij…

Nu is een Praise dag geen Praise dag zonder nog een kleine activiteit, voor iedereen die mee wilde was het huis van een van de leden opengesteld om nog even gezellig bij te kletsen en wat gezelschapsspellen te doen. Na vreemde verhalen bedacht te hebben en heerlijk genoten te hebben van een gezellige dag was het dan toch echt voorbij… Of is dat wel waar?

Bekijk hier alle foto’s

Deel in het plezier